Zonnepanelen vergelijken: waar moet u op letten?

  1. Vermogen in Wattpiek (Wp)
  2. Efficiëntie van het paneel
  3. Aluminium of zwarte uitvoering
  4. Fabrikant icm product- en vermogensgarantie

 

De twee meest verkochte zonnepanelen zijn: POLY- kristallijn en MONO- kristallijn. Tussen deze twee varianten bestaan twee grote verschillen. Eerste verschil is dat Poly een aluminium uitstraling heeft en Mono een zwart frame. In de video wordt  uitgelicht wat het verschil is.

Het verschil tussen mono- en poly kristallijn zonnepanelen (1:08 min)

POLY- kristallijn zonnepanelen (1e generatie)

mono en poly paneel
+ beste prijs per Wp (minder hoge investering)
+ techniek die het langste gebruikt wordt
– donkerblauwe cellen zijn minder mooi in het zicht
– aluminium frames zijn minder mooi in het zicht
Toepassing: Voldoende dakoppervlak, voor de beste prijs en plaatsing buiten het zicht (platte daken).

MONO- (black) kristallijn zonnepanelen (2e generatie zonnecellen)

+ beter rendement
+ hogere paneelvermogens mogelijk (tot 420 Wp)
+ Strakker zwart uiterlijk met zwart frame (black panelen)
– kleine meerprijs ten opzichte van POLY- kristallijn
Toepassing: Bij beperkt dakoppervlak en/ of schuine daken in het zicht.

De verschillen tussen Poly en Mono zijn klein. Momenteel bieden wij drie Mono panelen aan. Puur op basis van uiterlijk en het hogere Wp vermogen kiezen de meeste klanten dit paneel. In onze offertes nemen we altijd de verschillende opties mee. Zo kunt u altijd de juiste beslissing maken.

Vraag een gratis offerte aan

zonnepanelen installateur

Prijzen Zonnepanelen

De prijs voor zonnepanelen kan verschillen. Bij het oriënteren op zonnepanelen is het belangrijk om naar de totale kosten van een systeem te kijken, want de panelen zijn een onderdeel van de totale prijs.

Het ontwerp van een pv-installatie is van grote invloed op de totale kosten van het paneel. Bijvoorbeeld het dakplan, het merk van de zonnepanelen en het type. Maar ook de omvormer en het montagemateriaal. Er zijn vaak meerdere opties. Onze adviseurs hebben ervaring met alle oplossingen. Zodoende zullen zij u altijd de beste technische oplossing aanbieden. Uiteraard rekening houdend met uw wensen.

Kies voor goede kwaliteit

Zonnepanelen moeten lang renderen. Wij raden daarom aan te investeren in kwalitatief goede zonnepanelen. Het huren van zonnepanelen raden we af, omdat kopen financieel aantrekkelijker is. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om zonnepanelen te financieren, bijvoorbeeld met een Energiebespaarlening of de Stimuleringslening Duurzaam Thuis van de provincie Limburg.

Een installatie bestaat ook een goede omvormer en montagemateriaal. Als de verschillende prijzen te ver uit elkaar liggen is de kwaliteit niet hetzelfde. U haalt dan niet het maximale uit uw zonnepaneleninstallatie.

zonnepanelen inspectie

Een klein deel van de prijsverschillen komt voort uit de werkwijze van de installateur. Door via Essent rechtstreeks bij fabrikanten in te kopen krijgt u de beste panelen voor een marktconforme prijs. Daarnaast zijn wij de enige partij tussen fabrikant en montage. Ook de logistiek hebben we in eigen beheer, zo kunnen we het hele proces controleren en goede kwaliteit garanderen. Bekijk ook ons aanbod zonnepanelen.

zonnepanelen testen

Testresultaten zonnepanelen vergelijken

Er zijn en aantal testinstanties die de prestaties van zonnepanelen testen. Op basis van de testresultaten worden vervolgens lijsten gemaakt, waarmee u de prestaties kunt vergelijken. De prestaties van zonnepanelen in een dergelijke test zeggen echter niet alles over de kwaliteit van de zonnepanelen.

Zo mag de fabrikant vaak zelf een testpaneel aanleveren en worden de specificaties die de fabrikant hierbij opgeeft niet altijd gecontroleerd. Het is dus de vraag of de specificaties kloppen en of de zonepanelen die u koopt vergelijkbaar zijn met het zonnepaneel uit de test.

De resultaten wisselen doorgaans sterk per test, waardoor er op langere termijn geen duidelijk beeld ontstaat over de best presterende zonnepanelen. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze fabrikanten Ja Solar en REC veel energie steken in de kwaliteit van de gebruikte componenten en de kwaliteitscontrole in hun fabrieken.

kantoor volta solar

Van ontwerp, installatie tot onderhoud

Volta Solar heeft ruim 12 jaar ervaring met het ontwerpen, installeren en onderhouden van zonne-energie installaties. Volta Solar is erkend Zonnekeur Installateur.

Wij zijn onderdeel van een landelijke franchise van 5 Service Partners: Volta Limburg, Energiewacht, Energiewacht Groep, Geas en Kemkens. Samen bedienen wij meer dan 1,2 miljoen klanten in heel Nederland. Onze adviseurs en monteurs zijn altijd in de buurt.

Contact

Heeft u nog vragen over het vergelijken van zonnepanelen of wilt u meer informatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze zonnepanelen experts.

telefonisch adviesgesprek