Zonnepanelen met een lening

Wilt u direct profiteren van een lagere energierekening, zonder dat u uw eigen geld hoeft te investeren in zonnepanelen? Kies dan voor een (duurzame) lening om de installatie te financieren. U start meteen met besparen en u kunt uw eigen spaargeld voor andere leuke dingen gebruiken.

De voordelen van zonnepanelen financieren

Een lagere energierekening, zonder investering

Met zonnepanelen daalt uw energierekening direct, zonder dat u uw spaargeld investeert.

Vaste, lage rente en boetevrij aflossen

Een duurzame lening heeft een lage rente en u kunt altijd tussentijds aflossen.

Hoger rendement dan bij zonnepanelen huren

De maandelijkse aflossing is vaak lager dan de besparing op de energierekening.

besparing met zonnepanelen

Voordeliger dan huren

Er is nog een andere manier om zonnepanelen zonder investering te realiseren: huren. Deze optie biedt Volta Solar niet meer aan, omdat financieren met een lening verschillende voordelen heeft ten opzichte van huren. We vertellen u er graag meer over.

Vergelijking kopen, huren en financieren

Als u zonnepanelen wilt installeren, welke optie is dan financieel gezien het meest voordelig? De Consumentenbond heeft in 2019 de lasten van kopen, huren en kopen met een lening doorberekend.

Vergelijking van de kosten

Vergelijking van de maandelijkse en totale kosten Kosten per maand Totaal na 10 jaar
Zonnepanelen kopen Geen € 3.772
Zonnepanelen huren € 65 € 7.800
Zonnepanelen kopen met een lening € 32,63 € 3.916

Zoals u kunt zien is er tussen huren en kopen met een lening een behoorlijk verschil in de totale kosten na 10 jaar. Na het kopen van zonnepanelen is financiering met een lening de meest voordelige optie.

Voordelen van een duurzame lening

Zonnepanelen financieren heeft ook andere voordelen ten opzichte van huren. Met een lening wordt de installatie namelijk uw eigendom, dat betekent:

  • Een stijging van de woningwaarde
  • U kunt 21% btw over het totale offertebedrag terugvragen
  • De rente is mogelijk fiscaal aftrekbaar

Welke lening is geschikt?

Er zijn verschillende mogelijkheden als u zonnepanelen met een lening wilt financieren. Elke vorm heeft eigen voordelen.

  • Verhogen van de hypotheek: als u zonnepanelen met een extra hypotheek wilt financieren, profiteert u van hypotheekrenteaftrek. Daarnaast is de rente momenteel zeer laag, wat deze optie extra voordelig maakt. Met zonnepanelen daalt uw maandelijkse stroomrekening, hierdoor zijn hypotheekverstekkers sneller geneigd een lening te vertrekken.
  • Duurzaamheidslening: als u uw energieverbruik met verduurzamende maatregelen wilt verminderen, zijn er verschillende opties. Zo bestaat er een nationale Energiebespaarlening voor particuliere woningeigenaren. In veel gemeentes en provincies zijn er lokale varianten, zoals de Stimuleringslening Duurzaam Thuis in Limburg. De rentes zijn laag en er is een vaste looptijd.

Benieuwd naar specifieke regelingen in uw woonplaats? Kijk dan op de Energiesubsidiewijzer.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over het financieren van zonnepanelen? Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan.