Zonnepanelen huren

Met het huren van zonnepanelen gaat u direct besparen op de energierekening. Toch bieden we deze optie niet meer aan, omdat het kopen van zonnepanelen een beter rendement geeft. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om zonnepanelen voordelig te financieren, zodat u geen grote uitgave hoeft te doen.

 

Vergelijking tussen huren en kopen met een lening

Het huren van zonnepanelen is in vergelijking met kopen duurder. De Consumentenbond heeft in 2019 een berekening gemaakt wat u betaalt voor 12 zonnepanelen, over een periode van 10 jaar.

kostenvergelijking zonnepanelen huren

Na 10 jaar blijkt het kopen van zonnepanelen de voordeligste optie. De aankoop financieren met een lening blijkt niet heel veel duurder. Het huren van zonnepanelen is flink duurder dan de andere opties. Daarnaast heeft het kopen van zonnepanelen nog enkele extra voordelen:

  • Btw-teruggave: u kunt 21% over de zonnepaneleninstallatie terugvragen;
  • Zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning;
  • U heeft geen contractuele verplichtingen.

Bekijk wat u jaarlijkse kunt besparen op de energierekening

Financiering van zonnepanelen

Er zijn verschillende regelingen beschikbaar waarmee u voordelig zonnepanelen financiert. Zowel de overheid als de provincie Limburg bieden aantrekkelijke leningen aan om de verduurzaming van uw woning te stimuleren:

  • Stimuleringslening Duurzaam Thuis: Onderhandse of hypothecaire lening. Het rentetarief is respectievelijk 2 en 1,1%. Als u ook isolerende maatregelen doorvoert valt het rentetarief lager uit.
  • Energiebespaarlening: Als u twee of meerdere energiebesparende maatregelen doorvoert mag u 75% van de lening gebruiken voor zonnepanelen. Bij een bespaarlening van € 10.000,- over een looptijd van 10 jaar betaalt u een rente van 1,8%.

 

Mogelijk ontvangt u ook subsidie voor de verduurzaming van uw woning. Op Energiesubsidiewijzer ziet u welke subsidies er beschikbaar zijn in uw woonplaats.

Financieren via een gemeentelijk zonnepanelenproject

Verschillende gemeenten in Limburg bieden hun inwoners een lening aan om zonnepanelen voordelig te kunnen financieren. Hierdoor kan iedereen meedoen en profiteren van gratis zonne-energie. Via zonnepanelenproject Parkstad zijn bijvoorbeeld al meer dan 55.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Bekijk ook of zonnepanelen via de gemeente voor uw woning mogelijk zijn.

zonnepanenelen Volta Solar

Zonnepanelen op een huurhuis

Huurt u momenteel in de vrije sector en wilt u zonnepanelen installeren? Overleg dan eerst met de verhuurder/eigenaar of dat mogelijk is en wie de installatie aanschaft. U kunt vervolgens zelf gebruik maken van de salderingsregeling. Maak onderling duidelijke afspraken over de installatie, bijvoorbeeld over wat er gebeurt als u besluit te verhuizen.

U huurt al zonnepanelen via Volta Solar?

Als u momenteel zonnepanelen huurt via Volta Solar verandert er voor u niets. De huurprijs is inclusief ServiceGarantPlan: we blijven de werking van uw panelen monitoren. Het is wel mogelijk dat we u benaderen over overname van de zonnepanelen, zodat u ook gaat profiteren van de voordelen van eigendom over de installatie.

Contact

Wilt u meer weten of het financieren van zonnepanelen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 088-0237480 of e-mailadres zonnepanelen@voltasolar.nl.