Wat kan ik verwachten op de dag van installatie?

Terug

Gefeliciteerd! Alle materialen voor uw nieuwe zonnepanelensysteem zijn besteld en binnenkort komen onze installateurs bij u langs voor de installatiedag! In dit artikel leest u meer over wat er allemaal komt kijken bij het installeren van zonnepanelen.

Uw installatieteam

Het is goed om te weten dat we zowel met eigen teams als met vaste installatiepartners werken. Zowel onze eigen medewerkers als onze vaste partners zijn VCA* gecertificeerd en hebben jaren ervaring met het installeren van zonnepanelensystemen. Nieuwe medewerkers worden door ons, indien nodig, vakkundig opgeleid en ingewerkt. Onze vaste installatiepartners vertrouwen we als onze eigen teams.

De installatiedag

We installeren uw zonnepanelen doorgaan binnen één dag. Op de dag van installatie wordt er op het dak, op de plek waar de omvormer komt te hangen en in de meterkast gewerkt. U kunt onze monteurs helpen door een aantal zaken voor te bereiden. In onderstaande video leggen we uit wat u kunt verwachten van de installatiedag.

Werkomschrijving

Dakwerkzonnepanelen monteren

Voordat we de zonnepanelen komen plaatsen is al duidelijk hoe de zonnepanelen geplaatst worden op het dak. Op pagina 1 van uw offerte vindt u het dakplan. Wij adviseren u om voor en tijdens de montage even mee te kijken met onze installateurs zodat de zonnepanelen helemaal naar uw wens geplaatst worden. Om veilig te kunnen werken worden steigers en/of dakrandbeveiliging geplaatst. In sommige gevallen is er een daklift nodig. Dit zal in het offertetraject al met u besproken worden.

Omvormeromvormer monteren

Om de stroom uit uw zonnepanelen om te zetten in bruikbare stroom plaatsen wij een omvormer in uw woning. De omvormer heeft doorgaans de volgende afmetingen: 30 x 40 x 15 cm (HxBxD). Dit is vergelijkbaar met de grootte van een boodschappenkrat. In ons kenniscentrum vindt u een uitgebreid artikel over de beste plaats voor de omvormer >. Dit is niet van toepassing als u heeft gekozen voor micro omvormers: deze worden direct achter het zonnepaneel geplaatst en er komt geen omvormer in huis te hangen.

Bekabeling

De monteur overlegt alle bekabeling van de panelen naar de omvormer en vervolgens naar de meterkast met u. Eerst wordt bekeken of loze leidingen gebruikt kunnen worden. Als dit niet kan, wordt een weg besproken binnen door de woning of buiten langs de gevel (achter een regenpijp). Soms kan ook gebruik worden gemaakt van een wasmachinegroep.

Meterkast

In sommige gevallen is het nodig om de zegel van de hoofdzekering in de meterkast te verbreken om veilig te kunnen werken. Dit herstellen wij zelf ter plekke of we geven dit door aan de netbeheerder.

Veiligheid

Het is belangrijk voor ons dat onze installateurs veilig kunnen werken. Bij harde wind, vorst of extreme temperaturen kan het zijn dat onze installateurs de installatie niet af kunnen maken. Ze zullen dan alleen het binnenwerk doen van de omvormer tot de meterkast en zo snel mogelijk terugkomen voor het dakwerk.

Kwaliteit

We streven naar de beste kwaliteit en voeren daarom geregeld kwaliteitscontroles uit. Niet alleen op de materialen, maar ook op onze installaties. Na installatie wordt samen met u een opleverdocument opgesteld inclusief foto’s van de installatie. Dit opleverdocument wordt gecontroleerd door onze afdeling Uitvoering om er zeker van te zijn dat het systeem naar onze kwaliteitseisen is geplaatst. Verder zijn er regelmatig controles op locatie, tijdens en na installatie. Zo weten we zeker dat we doen wat we beloven.

Onze installateurs worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van zonnepaneleninstallaties. Ook is er een wekelijkse bijeenkomst waarin het werk van de afgelopen week wordt besproken. Zo leren we van elkaar en kunnen we eventuele terugkerende knelpunten snel herkennen, bespreken en oplossen.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor het delen van uw feedback.