Wat is het beste zonnepaneel voor mijn situatie?

De beste zonnepanelen hebben de juiste keurmerken en certificaten, zijn gemaakt door een fabrikant met voldoende ervaring, hebben een goede garantie en dekken uw energieverbruik.

Kwaliteit zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen is een investering voor lange termijn. Daarom is kwaliteit ook belangrijk bij uw keuze in zonnepanelen. Het verschil in kwaliteit zit voornamelijk in de keuze van de materialen, de kwaliteitsnormen tijdens het productieproces en de uitvoering van de productie.

Minimale kwaliteitseisen zonnepanelen

Een zonnepaneel moet voldoen aan minimale kwaliteitseisen. Deze kwaliteitseisen voor zonnepanelen zijn omschreven in de IEC 61215 en IEC 61730. Onafhankelijke testinstanties zoals TÜV voeren standaard tests uit op de zonnepanelen.

Fabrieksinspecties

Gerenommeerde fabrikanten laten hun fabrieken, het productieproces en de kwaliteit van hun zonnepanelen regelmatig inspecteren. Zo laat onze fabrikant JA Solar zich regelmatig controleren door PI Berlin en Solar-IF. Onze andere fabrikant SolarWatt heeft een eigen, door de VDE geaccrediteerd testlaboratorium dat regelmatig moduletests uitvoert.

Kwaliteitscontroles op de producten

We sturen onze eigen Quality Control teams naar de fabrieken van onze PV-leveranciers. De kwaliteitscontrole vindt op locatie plaats vóórdat de panelen verscheept worden. Panelen met defecten of onregelmatigheden worden geweigerd. Zo weten we zeker dat we kwalitatief goed materiaal inkopen.

Keurmerken en certificaten

Hieronder leest u op welke keurmerken en certificaten moet u letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Zonnekeur

Zonnekeur is geen keurmerk voor zonnepanelen, maar voor de installateurs. Zonnekeur installateurs hebben aantoonbaar veel ervaring, hebben het landelijke examen zonne-energie installateur behaald en hebben de praktijk toets met goed gevolg doorstaan. Kiezen voor het Zonnekeur is daarom kiezen voor zekerheid, voor een lang, betrouwbaar en veilig gebruik van zonne-energie. Volta Solar is erkend Zonnekeur installateur.

SEI Erkenning Zonnestroom

Volta Solar is teven SEI erkend zonnestroom installateur. Dit betekend dat de technisch beheerder voldoende kennis en ervaring heeft op het gebied van zonnestroom en dat er adequaat opgeleide mensen in dienst zijn.

ISO certificaten

Zonnepanelen hebben vaak het ISO 9001 en ISO 14001 certificaat. De ISO 9001 norm geeft aan dat de afdeling van de organisatie die naar kwaliteitsverbetering streeft, voldoet aan bepaalde eisen. De ISO 14001 norm stelt eisen op het gebied van milieumanagement.

CE-markering

Een CE-markering geeft aan dat het product aan de richtlijnen van de EU voldoet. Deze markering moet op het zonnepaneel staan, anders mag het niet verkocht worden in Nederland.

IEC certificaten

De IEC is een commissie die veiligheidsnormen stelt voor elektronica en elektrische onderdelen

TÜV certificaten

De Duitse TÜV goedkeuring wordt wereldwijd gezien als het meest betrouwbare keurmerk voor zonnepanelen. Hierbij wordt vooral gelet op opbrengst, prestatie, levensduur en veiligheid.

RoHS certificaten

De RoHS is een EU-richtlijn die ervoor zorgt dat het gebruik van schadelijke stoffen wordt beperkt.

Fabrikant en garanties

De markt voor zonnepanelen groeit snel. Er komen steeds meer relatief kleine fabrikanten bij. Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om te zoeken naar een stabiele factor in de markt; een fabrikant die het al langere tijd goed doet.

Een fabrikant die al langer in de markt zit, biedt meer zekerheid met betrekking tot de kwaliteit van de zonnepanelen: deze fabrikant heeft zich immers al bewezen en kent de markt beter dan de nieuwkomers.

Volta Solar koopt zonnepanelen in van de fabrikanten JA Solar, SolarWatt en LG.

JA Solar (China) is opgericht in 2005 en SolarWatt (Duitsland) levert al meer dan 20 jaar kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. LG Electronics, Inc (LG) is een wereldleider en een technologische pionier van consumentenelektronica, mobiele communicatie en huishoudelijke apparatuur. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling heeft LG in 2008 haar eigen zonnepanelenlijn opgezet. LG heeft naast de productie ook de kwaliteitscontrole geheel in eigen handen.

Garantie zonnepanelen

Op zonnepanelen krijgt u doorgaans 10 tot 12 jaar fabrieksgarantie. SolarWatt biedt zelfs als enige op de wereld 30 jaar garantie op haar panelen. Na verloop van tijd loopt het vermogen van zonnepanelen terug, ook hier krijgt u garantie op. De vermogensgarantie is een garantie van de fabrikant die het minimale vermogen van de zonnepanelen aangeeft. Over het algemeen is dit 80% vermogen na 25 jaar.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor het delen van uw feedback.