Actueel

solaredge portal

Volta Solar registreert 10.000ste SolarEdge portal

Deze week heeft onze servicemedewerker de 10.000ste SolarEdge portal aangemaakt. Voor onze klanten die kiezen voor een installatie met SolarEdge, maken wij altijd een monitoringsportal aan. Zo kan de klant in realtime de opbrengst van de panelen zien, en per paneel de werking monitoren. Als één paneel minder presteert, is dit direct af te lezen in de portal. Vandaag hebben we de 10.000ste portal voor onze klanten opgeleverd.

10.000ste solaredge portal

Een Solaredge omvormer heeft diverse voordelen ten opzichte van een traditionele string omvormer. Doordat de zonnepanelen individueel geregeld worden met een power optimizer haalt een Solaredge systeem meer opbrengst uit de zonnepanelen en geeft meer inzicht in de werking per paneel. De power optimizers beschermen tevens de zonnepanelen door ze automatisch uit te schakelen bij hoge temperaturen of beschadigde kabels.

Met de gratis software kun je gemakkelijk de opbrengst van je zonnepanelensysteem monitoren. Na oplevering van het systeem maken wij een monitoringsportal aan in de Solaredge software. Hier kan de klant met zijn eigen inloggegevens de werking van zijn systeem inzien, zoals de opbrengst per paneel per aangegeven periode.

solaredge portal

Volta Solar heeft zelfs op basis van het Solaredge systeem een eigen ServiceGarantPlan ontwikkeld. Met de meetgegevens van Solaredge controleren wij proactief de maandelijkse opbrengst aan de hand van een opbrengstberekening. Als in Solaredge blijkt dat een installatie niet presteert, krijgen wij automatisch een melding waardoor we snel een storingsanalyse kunnen uitvoeren en een afspraak inplannen. Klanten met een ServiceGarantPlan krijgen tevens een maandelijks rapport waar de werkelijke opbrengst wordt vergeleken met de verwachtte opbrengst uit onze offerte. Bekijk hier alle voordelen van het ServiceGarantPlan.