Actueel

Volta Solar voorziet Afrikaans dorp van zonnestroom

zonnepaneel tanzania(1)Volta Solar werd medio juli benaderd door Marleen van de Veerdonk (zie foto met collega Jeffrey). Dit omdat Marleen (21) tijdens haar zomervakantie ontwikkelingswerk doet voor stichting Mazingira in Tanzania.

In haar zoektocht naar een aantal spullen (bijvoorbeeld mobiele telefoons) stuitte zij op het probleem dat er geen stroom is in het dorp Marambeke (Bunda). Met een ingezameld budget van 500 Euro door het verkopen van worstenbroodjes, klom Marleen in de telefoon en bereikte onze collega Krishan met de vraag of wij een oplossing voor haar konden bieden.

Volta Solar hielp Marleen met het sponsoren van 2 inklapbaar zonnepanelen en accufaciliteit. Er worden nu 2 mobiele zonnepanelen hoog in de bergen ingezet voor een radiostation. Het station zorgt ervoor dat contact met de buitenwereld voor de bewoners mogelijk is. Bovendien wordt met de resterende stroom de ingezamelde telefoons van Marleen opgeladen. Tevens is er door de accu 24 uur per dag stroom beschikbaar in geval van een calamiteit.

volta solar tanzania

We zijn trots op het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap van collega Krishan. Krishan nam in naam van Volta Solar het initiatief de actie van Marleen te ondersteunen. Met deze actie voorzag Volta Solar, geheel belangeloos, het Afrikaanse dorp in zonnepanelen. We hopen dat de bewoners van Marambeke lang gebruik mogen maken van de door ons geleverde zonnestroom.

Wilt u net zoals de bewoners van Marambeke ontdekken welke voordelen zonne energie brengt en zien hoeveel u besparen kunt?  Neem dan contact op met onze adviseurs (088-0237480) of

Vraag online advies aan