Actueel

zonneveld belectric

Volta Limburg wint Europese aanbesteding “Waterschapsbedrijf Limburg breed toepassen zonnepanelen”

Volta Limburg heeft de aanbesteding gewonnen voor de realisatie van grootschalige zonnepaneleninstallaties op 11 rioolwaterzuiveringsinstallaties en vrije terreinen van Waterschapsbedrijf Limburg.

De doelstelling van het project is om maximaal 12,3% méér duurzame energie op te wekken. In totaal gaan ruim 35.000 zonnepanelen 8,5 miljoen kWh per jaar opleveren. Volta Solar treedt binnen het  project op als uitvoerende partij en neemt het gehele traject onder haar hoede, van engineering tot service en onderhoud gedurende 15 jaar. Het project zal dit jaar nog worden opgeleverd.

Waterschapsbedrijf Limburg startte in september 2017 een Europese aanbesteding voor de installatie van zonnepanelen op haar terreinen in Venlo, Roermond, Hoensbroek, Susteren, Venray, Maastricht, Gronsveld, Landgraaf, Gennep, Kerkrade en Meijel. Via de Europese aanbesteding zocht Waterschapsbedrijf Limburg een partij gespecialiseerd in zowel dak- als veldopstellingen.

Volta Solar biedt in samenwerking met zusterbedrijf Belectric een innovatieve totaaloplossing om de terreinen van WBL optimaal te benutten. Dit was een nadrukkelijke wens, omdat WBL beperkte grond beschikbaar heeft voor het vermogen dat zij aan zonnepanelen willen plaatsen.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Vanaf mei start Volta Solar met de installatie van het eerste systeem in Venray.