Storingen oplossen

Mijn SolarEdge omvormer geeft aan <No Wifi>, wat nu?
Dit betekent dat er geen Wifi module in de omvormer zit maar dat de omvormer is aangesloten via LAN of powerline. Dit maakt dus niets uit.
Mijn internetverbinding is uitgevallen. Hoe kan ik deze herstellen?
Na installatie heeft u van de monteurs een serviceblad ontvangen. Hierop staat een stappenplan om de internetverbinding te herstellen. Heeft u het serviceblad niet bij de hand? U kunt deze ook downloaden op de Servicepagina.
Mijn omvormer geeft een foutcode, wat nu?
Noteer de foutcode en maak eventueel een foto van de display. Vul vervolgens ons storingsformulier > in. Onze servicemedewerkers zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de storing te verhelpen.
Mijn omvormer maakt geluid. Is dit normaal?
Het is normaal dat uw omvormer geluid maakt bij het aan- en uitgaan. Als het donker is, werkt uw zonnepaneleninstallatie niet. De omvormer schakelt zichzelf dan uit. Zodra het licht wordt, zal de omvormer weer inschakelen. Maakt uw omvormer veel geluid op andere momenten? Neem dan contact met ons op via het storingsformulier >
Mijn omvormer staat uit als het buiten donker is. Is dit normaal?
Dit is normaal. Als het donker is, werkt uw zonnepaneleninstallatie niet. De omvormer schakelt zichzelf dan uit. Zodra het licht wordt, zal de omvormer weer inschakelen.
In de meterkast is de groep van de zonnepanelen uitgevallen, hoe kan dit?
Dit kan verschillende oorzaken hebben. We raden u aan om contact met ons op te nemen via het storingsformulier >. Ziet u een verband tussen het tijdstip waarop de groep uitvalt, of merkt u dat de groep alleen bij bepaalde weersomstandigheden uitvalt? Vermeld dit dan ook in het formulier.
Waar kan ik een storing melden?

We raden u aan om eerst uw antwoord te zoeken in de Veelgestelde vragen. Veel storingen kunt u zelf gemakkelijk oplossen. Komt u er toch niet uit? Vul dan het storingsformulier > in. We analyseren de storing en nemen binnen twee werkdagen contact met u op over de vervolgstappen.

Terug naar Veelgestelde vragen >