Thuisbatterij en energiemanagementsysteem

De alles-in-1-oplossing voor duurzaam wonen

  • Klaar voor de toekomst
  • Stap voor stap door de energietransitie
  • Alles-in-1-oplossing

Met een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, en een energiemanagementsysteem bent u klaar voor de toekomst. U draagt bij aan een duurzamere wereld én u bespaart op uw energiekosten. Ontdek hoe deze alles-in-1-oplossing werkt en wat het u oplevert.

De oplossing voor veranderingen in de energiemarkt

De behoefte aan elektriciteit neemt de komende jaren extreem toe. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch koken, verwarmen, rijden, enzovoort. Tegelijkertijd wekken we steeds meer duurzame elektriciteit op, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Hierdoor neemt de druk op het elektriciteitsnet toe.

Omdat vraag en aanbod niet in balans zijn, stijgen de prijzen. De prijzen zijn het hoogst tijdens de piekuren tussen 6:00 en 9:00 uur en tussen 17:00 en 21:00 uur. Op dat moment is er veel vraag naar energie en weinig aanbod. Gedurende de dag is het aanbod juist hoog, maar de vraag laag. Dan is de prijs ook laag.

Een oplossing voor dit probleem is een energiemanagementsysteem in combinatie met een thuisbatterij en andere duurzame producten, zoals zonnepanelen. Hiermee gaat u slim om met de vraag en het aanbod van elektrische energie. Met een energiemanagementsysteem bent u bovendien klaar voor de toekomst. Want nieuwe producten of diensten sluiten we ook op een later moment voor u aan.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat opgewekte stroom op voor later gebruik. Vaak wordt de batterij gecombineerd met zonnepanelen en een energiemanagementsysteem. De energie die uw zonnepanelen overdag opwekken, gebruikt u bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het koken. Het energiemanagementsysteem bepaalt wanneer de energie moet worden opgeslagen of gebruikt. Zo verspilt u geen energie en bespaart u op kosten.

Goed om te weten: als u bij ons zonnepanelen koopt, kunt u deze combineren met een thuisbatterij en een energiemanagementsysteem. Binnenkort is dit ook mogelijk bij de aanschaf van een warmtepomp.

Opladen van de batterij

  • Via zonnepanelen

Overdag produceren zonnepanelen meer elektriciteit dan op dat moment nodig is. De overtollige elektriciteit wordt opgeslagen in de thuisbatterij. Dit gebeurt vaak tijdens zonnige uren wanneer de productie van zonne-energie op zijn hoogst is.

  • Vanuit het net

De batterij kan ook ’s nachts opladen, als de elektriciteitsprijzen lager zijn. Vervolgens kunt u deze energie overdag gebruiken, als de prijzen hoger zijn. We zijn opladen vanuit het net nog aan het testen. Zodra deze testen positief zijn afgerond, is deze mogelijkheid voor iedereen met onze thuisbatterij beschikbaar.

Opslag van energie

De opgeslagen energie blijft in de batterij tot u deze nodig heeft. Onze thuisbatterijen gebruiken lithium-ion-technologie, bekend om de efficiëntie, veiligheid, betaalbaarheid en lange levensduur.

Gebruik van de opgeslagen energie

Wanneer u energie nodig heeft, wordt de opgeslagen energie uit de batterij gehaald. Bijvoorbeeld ’s avonds of op bewolkte dagen wanneer de zonnepanelen weinig of geen elektriciteit produceren. Zo bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Dit is vooral voordelig tijdens piekuren wanneer de elektriciteitsprijzen hoger zijn.

Energiemanagement

Een energiemanagementsysteem beslist automatisch wanneer de batterij de energie moet opslaan of gebruiken. Dit doet het systeem op basis van energieprijzen, verbruikspatronen en de hoeveelheid opgewekte energie.

Teruglevering aan het net

Is de batterij volledig opgeladen en produceren de zonnepanelen nog steeds energie? Dan kan deze overtollige energie worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Gaat u in de toekomst betalen voor de teruglevering? Dan kan het energiemanagementsysteem de zonnepanelen tijdelijk uitschakelen als de batterij vol is en u op dat moment geen energie gebruikt. Het systeem bepaalt dan wat de beste oplossing voor u is.

Opladen elektrische auto

U kunt ook uw elektrische auto toevoegen aan het systeem voor een nog efficiëntere energiebalans. Het energiemanagementsysteem zorgt ervoor dat uw auto oplaadt buiten piekmomenten. U betaalt dan dus een laag tarief voor de stroom.

Onze producten met een energiemanagementsysteem

  • Zonnepanelen
  • Thuisbatterij
  • Laadpaal
  • Warmtepomp (binnenkort mogelijk)

Uw verbruik optimaliseren met een energiemanagementsysteem

Een energiemanagementsysteem analyseert uw energieprestaties en verbruik. Met deze data zorgt het systeem dat de energie op de juiste momenten wordt opgeslagen, verbruikt, ingekocht of verkocht. Maar met de informatie van het systeem ontdekt u ook eenvoudig hoe u energie bespaart en verspilling tegengaat. Bijvoorbeeld door een zuinigere koelkast te kopen. Of door uw huis beter te isoleren.

Omdat het systeem constant uw energiesystemen monitort, zien wij op afstand welke fouten er optreden. Op dit moment werken we aan een oplossing waarmee we ook op afstand energiesystemen kunnen benaderen. We kunnen dan bijvoorbeeld op afstand een storing aan uw zonnepanelensysteem oplossen. Zonder bij u thuis langs te komen. Zo blijven uw installaties altijd optimaal werken.

De voordelen van een energiemanagementsysteem van Volta Solar

Toekomstgerichte oplossingen

We begeleiden u stap voor stap door de energietransitie met onze alles-in-één-oplossing: een energiemanagementsysteem die verbonden is met uw zonnepanelen, laadpaal, thuisbatterij en straks ook uw warmtepomp. Onze specialisten geven advies over passende oplossingen voor uw situatie voor nu én in de toekomst.

Hoogwaardige kwaliteitsproducten

Profiteer van onze duurzame en toekomstbestendige producten. Onze producten zijn volledig verbonden en klaar voor toekomstige technologische ontwikkelingen. Zo profiteert u ook op de lange termijn van uw investering.

Vakkundige installatie

De zekerheid van een veilige en efficiënte installatie door een erkende installateur.

Continue innovatie

Ons systeem evolueert mee met uw behoeften en de laatste technologische ontwikkelingen.

Binnen 4 tot 6 weken geïnstalleerd

De installatietijd is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Maar binnen 4 tot 6 weken heeft u een werkend systeem.

Laat u adviseren door onze specialisten

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een thuisbatterij en energiemanagementsysteem in uw situatie? Vraag nu een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs en zet de volgende stap naar een duurzamere toekomst. Onze specialisten kijken samen met u wat mogelijk is. Ook adviseren zij over eventuele aanpassingen in uw woning. Denk aan een geschikte en veilige meterkast.

Adviesgesprek aanvragen

 

Veelgestelde vragen

Wat kost een thuisbatterij?

Wat een thuisbatterij kost, hangt onder andere af van hoeveel opslagcapaciteit u nodig heeft. Dit hangt weer af van het type woning en uw huishouden. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke batterij bij uw situatie past en wat dit dan kost. U betaalt btw over een thuisbatterij.

Is er subsidie op een thuisbatterij?

Op dit moment krijgt u geen subsidie op een thuisbatterij.

Waar wordt de thuisbatterij geïnstalleerd?

Een correcte plaatsing is belangrijk. Onze erkende installateurs plaatsen een thuisbatterij binnenshuis op de begane grond. Bij voorkeur in een aangrenzende garage, berging of schuur. De batterij weegt gemiddeld tussen de 100 en 150 kilogram. Daarom is het belangrijk dat de vloer voldoende stevig is. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn. Een thuisbatterij neemt gemiddeld 1 vierkante meter in beslag.

Kan ik een losse thuisbatterij kopen?

Op dit moment verkopen we de thuisbatterij alleen in combinatie met een zonnepanelensysteem en/of laadpaal. Als het in de toekomst wel mogelijk is om een losse thuisbatterij te kopen, leest u dat op onze website.

Kan ik mijn huidige zonnepanelen aansluiten op een energiemanagementsysteem?

U kunt alleen een energiemanagementsysteem kopen als u nieuwe zonnepanelen aanschaft. Oude zonnepaneleninstallaties zijn niet compatibel. Dat betekent dat wij ze niet kunnen lezen en sturen op afstand.