Thuisbatterij

De alles-in-1-oplossing voor duurzaam wonen

  • Klaar voor de toekomst
  • Stap voor stap door de energietransitie
  • Alles-in-1-oplossing

Met een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, bent u klaar voor de toekomst. U draagt bij aan een duurzamere wereld én u bespaart op uw energiekosten. Ontdek hoe deze oplossing werkt en wat het u oplevert.

De oplossing voor veranderingen in de energiemarkt

De behoefte aan elektriciteit neemt de komende jaren extreem toe. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch koken, verwarmen, rijden, enzovoort. Tegelijkertijd wekken we steeds meer duurzame elektriciteit op, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Hierdoor neemt de druk op het elektriciteitsnet toe.

Omdat vraag en aanbod niet in balans zijn, stijgen de prijzen. De prijzen zijn het hoogst tijdens de piekuren tussen 6:00 en 9:00 uur en tussen 17:00 en 21:00 uur. Op dat moment is er veel vraag naar energie en weinig aanbod. Gedurende de dag is het aanbod juist hoog, maar de vraag laag. Dan is de prijs ook laag.

Een oplossing voor dit probleem is een thuisbatterij en andere duurzame producten, zoals zonnepanelen. Hiermee gaat u slim om met de vraag en het aanbod van elektrische energie.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat opgewekte stroom op voor later gebruik. De batterij wordt gecombineerd met zonnepanelen. De energie die uw zonnepanelen overdag opwekken, gebruikt u bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het koken.

Opladen van de batterij

Overdag produceren zonnepanelen meer elektriciteit dan op dat moment nodig is. De overtollige elektriciteit wordt opgeslagen in de thuisbatterij. Dit gebeurt vaak tijdens zonnige uren wanneer de productie van zonne-energie op zijn hoogst is.

Opslag van energie

De opgeslagen energie blijft in de batterij tot u deze nodig heeft. Onze thuisbatterijen gebruiken lithium-ion-technologie, bekend om de efficiëntie, veiligheid, betaalbaarheid en lange levensduur.

Gebruik van de opgeslagen energie

Wanneer u energie nodig heeft, wordt de opgeslagen energie uit de batterij gehaald. Bijvoorbeeld ’s avonds of op bewolkte dagen wanneer de zonnepanelen weinig of geen elektriciteit produceren. Zo bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Dit is vooral voordelig tijdens piekuren wanneer de elektriciteitsprijzen hoger zijn.

Laat u adviseren door onze specialisten

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een thuisbatterij in uw situatie? Vraag nu een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs en zet de volgende stap naar een duurzamere toekomst. Onze specialisten kijken samen met u wat mogelijk is. Ook adviseren zij over eventuele aanpassingen in uw woning. Denk aan een geschikte en veilige meterkast.

Adviesgesprek aanvragen

 

Veelgestelde vragen

Wat kost een thuisbatterij?

Wat een thuisbatterij kost, hangt onder andere af van hoeveel opslagcapaciteit u nodig heeft. Dit hangt weer af van het type woning en uw huishouden. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke batterij bij uw situatie past en wat dit dan kost. U betaalt btw over een thuisbatterij.

Is er subsidie op een thuisbatterij?

Op dit moment krijgt u geen subsidie op een thuisbatterij.

Waar wordt de thuisbatterij geïnstalleerd?

Een correcte plaatsing is belangrijk. Onze erkende installateurs plaatsen een thuisbatterij binnenshuis op de begane grond. Bij voorkeur in een aangrenzende garage, berging of schuur. De batterij weegt gemiddeld tussen de 100 en 150 kilogram. Daarom is het belangrijk dat de vloer voldoende stevig is. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn. Een thuisbatterij neemt gemiddeld 1 vierkante meter in beslag.

Kan ik een losse thuisbatterij kopen?

Op dit moment verkopen we de thuisbatterij alleen in combinatie met een zonnepanelensysteem en/of laadpaal. Als het in de toekomst wel mogelijk is om een losse thuisbatterij te kopen, leest u dat op onze website.