huisbezoek zonnepanelen

Subsidies voor zonnepanelen in Limburg

Subsidies maken de aanschaf van zonnepanelen extra aantrekkelijk. Er zijn in Limburg verschillende regelingen waarmee het zelf opwekken van zonnestroom nog voordeliger wordt. Daarnaast vermindert uw energieverbruik en daalt de CO2 uitstoot.

De salderingsregeling

Een zonnepaneleninstallatie wekt vaak de meeste stroom in de middag op. Dat is meestal niet het moment waarop u veel elektriciteit verbruikt. Elke kWh die u thuis niet gebruikt, verkoopt u automatisch aan de energieleverancier.

Op andere moment, bijvoorbeeld ’s nachts, levert de energiemaatschappij juist stroom. Op de jaarrekening wordt dit verbruik weggestreept tegen de hoeveelheid zonnestroom die u heeft opgewekt. U ontvangt dus hetzelfde tarief voor de zonnestroom. Lees meer over salderen en terugleveren met zonnepanelen.

Hoeveel gaat u besparen met zonne-energie?

Btw terugvragen bij zonnepanelen

Na de aanschaf van zonnepanelen kunt u als particulier de btw over het volledige offertebedrag terugvragen. Voor een gemiddelde installatie is dit vaak al minstens € 700.  Lees meer over btw teruggave.

Energiebespaarlening

Via het Nationaal Energiefonds kunt u op een voordelige manier zonnepanelen financieren. Van het totale bedrag kunt u tot 75% gebruiken om zonnepanelen te kopen. Deze lening is interessant als u meerdere energiebesparende maatregelen wilt doorvoeren. Lees meer.

Stimuleringslening Duurzaam Thuis

Voor alle inwoners van Limburg biedt de provincie verschillende leningen aan met een lage rente. Er zijn verschillende soorten van financiering mogelijk. Zowel particuliere woningeigenaren en huurders kunnen gebruik maken van de stimuleringslening. Niet voor niets promoot de provincie deze lening met ‘Laat de zon je rekening betalen’. Meer informatie vindt u op de website van de provincie.

Lokale subsidies of regelingen

Vaak heeft een gemeente ook verschillende regelingen om verduurzaming te stimuleren. Kijk voor de mogelijkheden in uw woonplaats op de Energiesubsidiewijzer.

Huur van zonnepanelen is bij sommige aanbieders ook mogelijk. U betaalt dan maandelijks een vast bedrag. Wij adviseren in dat geval zonnepanelen te financieren met één van bovenstaande regelingen.

Wilt u meer weten over zonnepanelen of de financiering? Vraag een gratis telefonisch adviesgesprek aan.