Actueel

drieluik zonnepanelen zakelijk

Najaarsronde SDE+ van start met 6 miljard euro budget

Nog maar enkele weken om u in te schrijven!

Op 3 oktober 2017 wordt de SDE+ 2017 (Stimulering Duurzame Energie) najaarsronde opengesteld. Er wordt deze ronde een budget van € 6 miljard euro ter beschikking gesteld. Bedrijven en non-profit organisaties die willen investeren in duurzame energie, waaronder zonnestroom, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling.

Deze regeling betreft een operationele subsidie waarbij gedurende een periode van 15 jaar een subsidie verstrekt wordt over de geproduceerde groene stroom. Dit leidt tot een rendabele investering voor bijna alle scenario’s.

Voor wie is SDE+?

Als uw hoofdaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère valt u onder grootverbruik en komt u in aanmerking voor SDE+. Omdat een grootverbruiker relatief weinig betaalt voor stroom, is het zonder subsidie niet rendabel om te investeren in zonnepanelen. De SDE+ maakt een investering in zonnepanelen wel interessant.

SDE+ aanvragen

Wilt u in 2017 SDE+ subsidie aanvragen? Dan moet u er snel bij zijn omdat de aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst! U heeft nog maar enkele weken om uw aanvraag in te dienen. De SDE+ systematiek is ingewikkeld en een goede strategie is hierbij noodzakelijk. Het is aan te raden om u te laten ondersteunen bij het aanvragen van SDE+ subsidie.

De eisen om in aanmerking te komen voor SDE+ subsidie zijn uitgebreid en voor elk soort installatie anders. Verder worden er inhoudelijk in de opeenvolgende rondes wijzigingen aangebracht in de voorwaarden. Mist er iets in uw aanvraag, dan krijgt u geen subsidie.

Volta Solar heeft jarenlange ervaring en ontzorgt bedrijven volledig bij het aanvragen van SDE+ subsidie. Als onderdeel van Volta Limburg en Essent, heeft Volta Solar een gezonde financiële en organisatorische basis.

Neem vrijblijvend contact op met één van de adviseurs via 088-0237480 of zakelijk@voltasolar.nl.