Actueel

emma kerkrade zonnepanelen

Startschot gelost voor eerste zonnepanelenveld in Parkstad Limburg

EMMA Safety Footwear in Kerkrade en Volta Solar hebben op vrijdag 21 december 2018 een intentieovereenkomst getekend voor de exploitatie van in totaal circa 8200 zonnepanelen op het dak van de gebouwen van EMMA en op een 2,5 ha groot grondperceel dat grenst aan EMMA’s nieuwe bedrijfscomplex aan de Tunnelweg 104 in Kerkrade. De veiligheidsschoenenproducent, marktleider in de Benelux en sinds dit jaar gevestigd op bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade, heeft vandaag het benodigde 2,5 ha groot grondperceel gekocht van de gemeente Kerkrade. Met het totale project is een investering gemoeid van bijna 2 miljoen euro.

“De verkoop van 2,5 ha door de gemeente Kerkrade aan EMMA Safety Footwear past binnen de succesvolle ontwikkelingen op bedrijventerrein Dentgenbach, dat zo goed als uitverkocht is”, zegt Dion Schneider, wethouder Economische Zaken van de gemeente Kerkrade. “Door de verkoop van deze 2,5 ha aan EMMA gaan economie en duurzaamheid hand in hand. Daardoor raakt dit succesvol internationaal opererende bedrijf nog meer verankerd in Kerkrade en de daarmee samenhangende werkgelegenheid van 160 medewerkers. Bovendien wordt met de realisatie van dit project invulling gegeven aan het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Vandaag is het startschot gelost voor de realisatie van het eerste zonnepanelenveld in Parkstad Limburg.”

8200 zonnepanelen

De intentieovereenkomst met Volta Solar houdt in dat EMMA de daken en de grond beschikbaar stelt en dat Volta Solar, dochterbedrijf van Volta Limburg, het zonnepanelenveld realiseert en het geheel zal exploiteren in samenwerking met een van haar zakenpartners. De 8200 zonnepanelen, waarvan 1900 panelen op het dak van de gebouwen en 6300 panelen op het grondperceel, leveren ca. 2,600.000 kWh aan energie op, waardoor EMMA Safety Footwear zelfvoorzienend van lokaal opgewekte duurzame energie kan profiteren.

‘s Werelds eerste circulaire veiligheidsschoen

 Tom Hermans, algemeen directeur van EMMA Safety Footwear: “Toen we in het voorjaar van 2017 ons nieuwe fabriekscomplex in Kerkrade kochten zagen we meteen volop kansen voor duurzame energieopwekking. Die kansen gaan we in 2019 verzilveren, want EMMA wil zo snel mogelijk, zo duurzaam én maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2018 had ons bedrijf een wereldprimeur met de lancering van ’s werelds eerste circulaire veiligheidsschoen. De realisatie in 2019 van het zonnepanelenveld is voor EMMA een nieuwe mijlpaal in het kader van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.”