Actueel

solaredge monitoringsplatform

SolarEdge monitoringsplatform nadert 500.000 aangesloten zonnepanelensystemen

SolarEdge nadert de grens van 500.000 zonnepanelensystemen die aangesloten zijn op hun monitoringsplatform. Hierdoor werd SolarEdge benoemt tot ‘top global monitoring provider’ benoemd door GTM Research in het rappport ‘Global PV Monitoring 2017-2022: Markets, Trends and Leading Players’.

SolarEdge biedt een gratis monitoringsplatform voor zonnepanelensystemen. Met dit platform kan men de werking van elk individueel zonnepaneel zien, zoals de opbrengst, het vermogen, voltage en amperage per individueel zonnepaneel of totaal en per periode of real time.

Volta Solar werkt voornamelijk met SolarEdge. Waar wij SolarEdge installeren, maken wij ook een portal aan voor de klant zodat de klant zelf de werking van zijn systeem kan inzien. Voor totale ontzorging bieden wij een ServiceGarantPlan dat gebaseerd is op het SolarEdge systeem. Wij gebruiken de meetgegevens van SolarEdge om de maandelijkse opbrengst te controleren aan de hand van de opbrengstberekening en om snel in te kunnen grijpen in geval van een storing. De klant ontvangt maandelijks een rapportage van het zonnepanelensysteem. Ook kunnen wij dankzij de monitoringssoftware snel ingrijpen in het geval van een storing of verminderde werking van uw systeem.