Hoeveel kunt u verdienen
met zonne-energie?

Postcode 1234AB Huisnummer 1a   Check mijn dak
De beste zonnepanelen
Wat zijn de beste zonnepanelen voor uw situatie?

Wat zijn de beste zonnepanelen voor uw situatie?

De beste zonnepanelen...

 • hebben de juiste keurmerken en certificaten
 • dekken uw energieverbruik
 • zijn gemaakt door een fabrikant met voldoende ervaring
 • hebben een goede garantie
Check mijn dak
Kwaliteit zonnepanelen

Kwaliteit zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen is een investering voor lange termijn. Daarom is kwaliteit ook belangrijk bij uw keuze in zonnepanelen. Het verschil in kwaliteit zit voornamelijk in de keuze van de materialen, de kwaliteitsnormen tijdens het productieproces en de uitvoering van de productie.

Minimale kwaliteitseisen zonnepanelen

Een zonnepaneel moet voldoen aan minimale kwaliteitseisen. Deze kwaliteitseisen voor zonnepanelen zijn omschreven in de IEC 61215 en IEC 61730. Onafhankelijke testinstanties zoals TÜV voeren standaard tests uit op de zonnepanelen.

Fabrieksinspecties

Gerenommeerde fabrikanten laten hun fabrieken, het productieproces en de kwaliteit van hun zonnepanelen regelmatig inspecteren. Zo laat onze fabrikant JA Solar zich regelmatig controleren door PI Berlin en Solar-IF.

Keurmerken en certificaten

Hieronder leest u op welke keurmerken en certificaten u moet letten bij de aanschaf van de beste zonnepanelen.

Zonnekeur

Zonnekeur is geen keurmerk voor zonnepanelen, maar voor de installateurs. Zonnekeur installateurs hebben aantoonbaar veel ervaring, hebben het landelijke examen zonne-energie installateur behaald en hebben de praktijk toets met goed gevolg doorstaan. Kiezen voor het Zonnekeur is daarom kiezen voor zekerheid, voor een lang, betrouwbaar en veilig gebruik van zonne-energie. Volta Solar is erkend Zonnekeur installateur.

SEI Erkenning Zonnestroom

Volta Solar is tevens SEI erkend zonnestroom installateur. Dit betekent dat de technisch beheerder voldoende kennis en ervaring heeft op het gebied van zonnestroom en dat er adequaat opgeleide mensen in dienst zijn.

BRL 6000-01

Bij een zonnepaneleninstallatie is het belangrijk dat alle onderdelen correct en veilig worden aangesloten. De BRL6000-01 benoemt kwaliteitseisen voor het ontwerpen en monteren van elektrotechnische installaties in individuele woningen. Volta Solar is BRL 6000-01 gecertificeerd.

CE-markering

Een CE-markering geeft aan dat het product aan de richtlijnen van de EU voldoet. Deze markering moet op het zonnepaneel staan, anders mag het niet verkocht worden in Nederland.

IEC certificaten

De IEC is een commissie die veiligheidsnormen stelt voor elektronica en elektrische onderdelen.

TÜV certificaten

De Duitse TÜV goedkeuring wordt wereldwijd gezien als het meest betrouwbare keurmerk voor zonnepanelen. Hierbij wordt vooral gelet op opbrengst, prestatie, levensduur en veiligheid.

RoHS certificaten

De RoHS is een EU-richtlijn die ervoor zorgt dat het gebruik van schadelijke stoffen wordt beperkt.

Welke zonnepanelen passen het beste bij uw situatie?

 • Vul de Dakcheck in en onze adviseurs evalueren uw persoonlijke situatie.
 • Wij berekenen welke en hoeveel zonnepanelen u nodig heeft
  aan de hand van uw energieverbruik.
 • Binnen enkele dagen krijgt u een vrijblijvend advies voor de indeling van
  uw dak inclusief uw persoonlijke dakplan, de kosten en de verwachte opbrengst.
Check mijn dak

Fabrikant en garanties

De markt voor zonnepanelen groeit snel. Er komen steeds meer relatief kleine fabrikanten bij. Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om te zoeken naar een stabiele factor in de markt; een fabrikant die het al langere tijd goed doet.

Een fabrikant die al langer in de markt zit, biedt meer zekerheid met betrekking tot de kwaliteit van de zonnepanelen: deze fabrikant heeft zich immers al bewezen en kent de markt beter dan de nieuwkomers.

Volta Solar koopt zonnepanelen in van de fabrikanten JA Solar en REC.

JA Solar (China) is opgericht in 2005 en REC (Noorwegen) levert al meer dan 20 jaar kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. REC heeft naast de productie ook de kwaliteitscontrole geheel in eigen handen.

Garantie zonnepanelen

Op zonnepanelen krijgt u doorgaans 10 tot 15 jaar fabrieksgarantie. REC biedt zelfs  25 jaar garantie op haar panelen. Na verloop van tijd loopt het vermogen van zonnepanelen terug, ook hier krijgt u garantie op. De vermogensgarantie is een garantie van de fabrikant die het minimale vermogen van de zonnepanelen aangeeft. Over het algemeen is dit 80% vermogen na 25 jaar, REC garandeert zelfs 92% vermogen na 25 jaar (Alpha Black zonnepanelen).

Ontwerp, levering én installatie

Volta Solar heeft 10 jaar ervaring met het ontwerpen, leveren en installeren van zonne-energie installaties. Volta Solar is erkend Zonnekeur Installateur.

Wij zijn onderdeel van een landelijke franchise van 5 Service Partners: Volta Limburg, Energiewacht, Energiewacht Groep, Geas en Kemkens. Samen bedienen wij meer dan 1,2 miljoen klanten in heel Nederland. Onze adviseurs en monteurs zijn altijd in de buurt.