Actueel

Zonnepanelenproject parkstad Brunssum

Onderzoek: Ruim de helft van de Nederlanders schat zonnepanelen te duur in

Meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan daadwerkelijk het geval is, blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau. Ook de terugverdientijd wordt vaak overschat.

Peil.nl ondervroeg uit opdracht van Stichting HIER klimaatbureau 1.062 Nederlanders. 57% van de ondervraagde mensen schatte de prijs van zonnepanelen duurder in dan ze daadwerkelijk zijn.

Verder dacht 43% van de mensen dat zonnepanelen zichzelf terugverdienen in een periode langer dan 10 jaar. Dit is echter niet het geval: Een gemiddeld zonnepanelensysteem heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar, afhankelijk van een aantal factoren waaronder de elektriciteitsprijs, oriëntatie en hellingshoek van het dak en het aantal zonnepanelen.

Tegenwoordig kun je ook de btw terugvragen over de gehele aanschaf en installatie van uw zonnepanelensysteem, wat het financieel nóg aantrekkelijker maakt.

Wilt u weten hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen? Doe vrijblijvend de online Dakcheck en ontvang binnen enkele werkdagen een gratis berekening van de kosten, terugverdientijd en opbrengst over de jaren.

Doe de online Dakcheck