Actueel

marc van gerven

Marc van Gerven aangesteld als nieuwe Algemeen Directeur Volta Solar BV

Marc van Gerven neemt de rol over van Hans Schoenmakers. Schoenmakers legt zich toe op het verder ontwikkelen van de groot-zakelijke tak van Volta Solar.

Marc van Gerven was eerder werkzaam bij onder andere VDL Groep, Tomra en als (a.i.) Manager / Directeur van diverse mkb’s. Als Algemeen Directeur van Volta Solar BV maakt hij de overstap naar de zonne-energiemarkt.

De solar markt draagt bij aan de verduurzaming van onze leefomgeving en is tevens een toekomstbestendige markt. Dit spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik het technische aspect van zonnepaneleninstallaties erg interessant. Ik ben van origine een techneut, dus dat is een extra pluspunt”, aldus Van Gerven.

De uitdaging ligt voor mij met name in de groei van Volta Solar nóg beter in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat het ook een groeiende markt voor ons blijft. Ik zie de toekomst, zeker mede gezien het enthousiasme van het team, dan ook erg positief in.

In 2007 richtte Hans Schoenmakers Volta Solar op als eenmanszaak. Tegenwoordig telt het bedrijf zo’n 100 medewerkers die de B2C markt bedienen en 25 medewerkers voor B2B. Als onderdeel van Essent profileert Volta Solar zich als één van de grootste spelers op gebied van zonne-energie in Nederland en België.

Sinds begin 2018 specialiseert Volta Solar zich naast particuliere installaties steeds meer in zonnepanelen voor de zakelijke markt. De toenemende hoeveelheid groot-zakelijke projecten en de groei in werkzaamheden heeft geleid tot de oprichting van Volta Solar B2B. Hans Schoenmakers neemt een nieuwe rol in als Directeur B2B en richt zich hierbij op grootschalige zonne-energie projecten op daken en velden.

Schoenmakers: “De ambitie om succesvol te worden in de markt voor grote pv-projecten is er al sinds 2015. De afgelopen jaren hebben we ons goed kunnen positioneren in de Nederlandse markt. We hebben laten zien dat wij meerdere grote projecten tegelijk kunnen managen en daarbij de kwaliteit en zekerheden kunnen bieden die de grote opdrachtgevers vragen. Ik zie ernaar uit om onze organisatie de komende jaren verder uit te bouwen, professionaliseren én zo onze bijdrage te leveren aan het verder verduurzamen van Nederland.”

Volta Solar B2B opereert vanuit een eigen locatie in Heerlen en een kantoor in Dronten. Voor het realiseren van grootschalige zonne-energie projecten werkt Volta Solar regelmatig samen met Belectric. Belectric is een van de meest succesvolle bedrijven op gebied van zonneparken wereldwijd. Volta Solar en Belectric zijn samen onderdeel van Innogy; een afsplitsing van de Duitse energiereus RWE.