Hoe wordt de btw-teruggave geregeld?

Op uw factuur staat het btw-bedrag dat u moet betalen. Dit bedrag kunt u vervolgens terugvragen. Als u zonnepanelen via Volta Solar heeft aangeschaft, ontvangt u bij uw factuur een internetlink. Via deze link komt u terecht bij een btw formulier op de website van onze accountant. Dit formulier dient u in te vullen en digitaal toe te sturen. Onze accountant regelt vervolgens de btw-teruggave voor u.

Het duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden voordat de Belastingdienst het bedrag naar u overmaakt.

Btw teruggave bij gemeentelijke projecten

Als u zonnepanelen via een gemeenteproject heeft aangeschaft, krijgt u binnen 3 maanden na installatie het contract samen met een btw formulier thuis gestuurd. Dit formulier dient u in te vullen en retour te sturen. De accountant van het project verzorgt de verdere afwikkeling. Verdere communicatie betreffende de btw loopt via het project zelf.

Wijziging regeling teruggave btw in 2020

Sinds 2020 zijn de regels voor het terugvragen van uw btw aangescherpt.

  • Als het btw-bedrag van uw zonnepanelen hoger is dan € 2.500,- dan kunt u geen gebruikmaken van onze btw-teruggave service. Meer informatie vindt u hier. Is het btw-bedrag lager dan €2.500,- dan verandert er voor u niks.
  • Heeft u al zonnepanelen en heeft u hiervoor ook al eerder de btw terug gevraagd, dan kan dit binnen een periode van 3 jaar niet opnieuw worden aangevraagd. De startdatum van de periode van 3 jaar gaat in op 1 januari van het jaar dat volgt op het jaar van aankoop.

 

Lees meer over het terugvragen van de btw.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor het delen van uw feedback.