Hoe wordt de bekabeling aangesloten?

De zonnepanelen wekken gelijkstroom (DC) op. De zonnepanelen worden met DC kabels aangesloten op de omvormer. Deze plaatsen we meestal op de zolder of in de garage, bij gebruik van micro omvormers zitten ze direct onder de zonnepanelen. Hier wordt de stroom omgezet in bruikbare wisselstroom (AC). De omvormer wordt met AC kabels aangesloten op uw meterkast. Om kabelverliezen te beperken, zorgen we ervoor dat alle kabels niet veel langer dan 20 meter zijn.

Het kabeltraject wordt bij aanvang van de installatie eerst met u besproken. De installateur bekijkt samen met u wat de beste oplossing is, zowel technisch als esthetisch.

Eerst wordt bekeken of er loze leidingen gebruikt kunnen worden. Als dit niet kan, wordt een weg besproken binnen door de woning of buiten langs de gevel (bijvoorbeeld achter een regenpijp). Bij kleine installaties kan ook gebruik worden gemaakt van een wasmachinegroep.

bekabeling bij omvormer

We berekenen de dikte van de DC kabel aan de hand van het vermogen en de afstand tussen de zonnepanelen en de omvormer. We zorgen ervoor dat u nooit meer dan 1% verliest over de bekabeling.

Aansluiting op meterkast

Via de groepenkast sluiten we de omvormer aan op een vrije groep, zonder tussenkomst van verbruikers. Alle apparaten en kabels zijn op deze manier goed beveiligd tegen overbelasting. Een extra groepenkast is niet nodig als u de omvormer rechtstreeks op uw groepenkast aansluit. Zolang er maar geen elektrische apparaten tussen zitten. Lees meer over de aansluiting in de meterkast.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor het delen van uw feedback.