Het Home Energy Management Systeem (HEMS)

Met het Home Energy Management Systeem (HEMS) bent u klaar voor de toekomst. U draagt bij aan een duurzamere wereld én u bespaart op uw energiekosten. Ontdek hoe het HEMS werkt en wat het u oplevert.

De oplossing voor veranderingen in de energiemarkt

De behoefte aan elektriciteit neemt de komende jaren extreem toe. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch koken, verwarmen, rijden, enzovoort. Tegelijkertijd wekken we steeds meer duurzame elektriciteit op, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Hierdoor neemt de druk op het elektriciteitsnet toe.

Omdat vraag en aanbod niet in balans zijn, stijgen de prijzen. De prijzen zijn het hoogst tijdens de piekuren tussen 6:00 en 9:00 uur en tussen 17:00 en 21:00 uur. Op dat moment is er veel vraag naar energie en weinig aanbod. Gedurende de dag is het aanbod juist hoog, maar de vraag laag. Dan is de prijs ook laag.

De oplossing voor dit probleem is door zonne-energie op te slaan en systemen zelfvoorzienend te maken. Daarom plaatsen we nu bij de installatie van een geschikt zonnepanelensysteem nu ook een Home Energy Management Systeem (HEMS). Met een HEMS krijgt u beter inzicht in de vraag en aanbod van elektrische energie. Bovendien bent u met een HEMS klaar voor toekomst.

Hoe werkt een Home Energy Management Systeem?

Een HEMS is ontworpen om het energieverbruik van jouw woning en de energieproductie van uw zonnepanelen te monitoren, beheren en optimaliseren vanuit één app. De HEMS geeft realtime inzicht in uw verbruik en de productie/opwek van uw zonnepanelen. Op basis van deze inzichten en patronen geeft een HEMS advies voor uw energieconsumptie en helpt het u om uw apparaten op een slimme manier van energie te voorzien. Zo zorgt het HEMS zorgt dat de energie op de juiste momenten wordt opgeslagen, verbruikt, ingekocht of verkocht. Bijvoorbeeld dat apparatuur automatisch wordt ingeschakeld en de elektrische auto wordt opgeladen als de zon schijnt. Maar met de informatie van het systeem ontdekt u ook eenvoudig hoe u energie bespaart en verspilling tegengaat. Bijvoorbeeld door een zuinigere koelkast te kopen. Of door uw huis beter te isoleren.

Omdat het systeem constant uw energiesystemen monitort, zien wij op afstand welke fouten er optreden. Op dit moment werken we aan een oplossing waarmee we ook op afstand energiesystemen kunnen benaderen. We kunnen dan bijvoorbeeld op afstand een storing aan uw zonnepanelensysteem oplossen. Zonder bij u thuis langs te komen. Zo blijven uw installaties altijd optimaal werken.

Toekomstproof met een HEMS

Met een HEMS is uw installatie dus toekomstproof. Zo verbindt een Home Energy Management Systeem uw omvormer, (toekomstige) thuisbatterij en/of laadpaal en elk andere duurzame (slimme) elektrisch apparaten met elkaar. Hierdoor verbetert de energie efficiëntie van uw huishouden door geautomatiseerde aansturing. Hiermee haalt u het maximale uit uw opgewekte stroom en bent u minder afhankelijk van de capaciteit en kosten van het elektriciteitsnet.

Onze producten met een Home Energy Management Systeem (HEMS)

  • Zonnepanelen
  • Thuisbatterij
  • Laadpaal
  • Warmtepomp (binnenkort mogelijk)

 

De voordelen van een HEMS van Volta Solar

Toekomstgerichte oplossingen

We begeleiden u stap voor stap door de energietransitie met onze alles-in-één-oplossing: een energiemanagementsysteem die verbonden is met uw zonnepanelen, laadpaal, thuisbatterij en straks ook uw warmtepomp. Onze specialisten geven advies over passende oplossingen voor uw situatie voor nu én in de toekomst.

Hoogwaardige kwaliteitsproducten

Profiteer van onze duurzame en toekomstbestendige producten. Onze producten zijn volledig verbonden en klaar voor toekomstige technologische ontwikkelingen. Zo profiteert u ook op de lange termijn van uw investering.

Vakkundige installatie

De zekerheid van een veilige en efficiënte installatie door een erkende installateur.

Continue innovatie

Ons systeem evolueert mee met uw behoeften en de laatste technologische ontwikkelingen.

Binnen 4 tot 6 weken geïnstalleerd

De installatietijd is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Maar binnen 4 tot 6 weken heeft u een werkend systeem.

Laat u adviseren door onze specialisten

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een thuisbatterij en energiemanagementsysteem in uw situatie? Vraag nu een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs en zet de volgende stap naar een duurzamere toekomst. Onze specialisten kijken samen met u wat mogelijk is. Ook adviseren zij over eventuele aanpassingen in uw woning. Denk aan een geschikte en veilige meterkast.

Adviesgesprek aanvragen

 

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn huidige zonnepanelen aansluiten op het HEMS?

U kunt alleen een energiemanagementsysteem kopen als u nieuwe zonnepanelen aanschaft. Oude zonnepaneleninstallaties zijn niet compatibel. Dat betekent dat wij ze niet kunnen lezen en sturen op afstand.

Welke apparaten kan ik aansluiten op een HEMS?

Met een HEMS is uw installatie klaar voor de toekomst. Op een HEMS kan een thuisbatterij, laadpaal, warmtepomp of andere duurzame (slimme) apparaten worden aangesloten. Ook al heeft u die op dit moment nog niet, u kunt deze apparaten op elk moment in de toekomst aansluiten.

Kan ik het HEMS kopen?

Het is niet mogelijk om het HEMS los te kopen. Vanaf 1 februari 2024 leveren wij standaard het HEMS mee bij aanschaf van een geschikt zonnepanelensysteem bij Volta Solar.

In welke situatie is een HEMS interessant voor mij?

De salderingsregeling blijft. Hierdoor is het nog interessanter om zonnepanelen aan te schaffen. De investering in zonnepanelen heeft u momenteel binnen 6,5 jaar terugverdiend. Tegelijkertijd kampen we met problemen op het elektriciteitsnetwerk. Door deze problemen (overdag wekken we immers allemaal op, zodra de zon onder is verbruiken we) wordt het steeds belangrijker om systemen zelfvoorzienend te maken. Het opslaan van zonnestroom is dan een volgende stap. Hiermee slaat u stroom op om op een later moment te gebruiken. Bijvoorbeeld als de zon niet schijnt. Door de installatie van uw HEMS systeem heeft u op elk moment de mogelijkheid om de volgende stap te zetten in deze energietransitie.