Actueel

zonnepanelenproject Stein

Gemeente Stein van start met grootschalig zonnepanelenproject

De gemeente Stein is van start gegaan met een grootschalig zonnepanelenproject waarmee ze 200 daken binnen de gemeente van zonnepanelen wil voorzien. Afgelopen vrijdag tekenden de gemeente Stein en Volta Limburg een samenwerkingsovereenkomst. Dochteronderneming Volta Solar gaat het project uitrollen.

Deelnemers van het zonnepanelenproject worden volledig ontzorgd. Volta Solar regelt alles van installatie tot nazorg. Tevens kunnen deelnemers ervoor kiezen om hun zonnepaneleninstallatie te financieren middels een lening tegen 1,15% rente via de gemeente. Doordat hun zonnepanelensysteem per maand meer oplevert dan dat ze aan de lening afbetalen, besparen ze al vanaf dag één. Na 15 jaar is de lening afbetaald en zijn de zonnepanelen volledig eigendom van de bewoner. De gemeente stelt 1 miljoen euro aan leningen ter beschikking.

Woont u in de gemeente Stein en heeft u interesse in uw huis te verduurzamen? Binnenkort vinden er vier informatieavonden plaats.

14 juni in MFC Berg a/d Maas
18 juni in Maaslandcentrum Elsloo
20 juni in MFC de Grous in Stein
27 juni in Dorpsdagvoorziening ‘Bie Gerda’ in Meers

De informatieavonden zijn van 19:00 uur tot 21:00 uur. U krijgt tijdens deze avonden meer informatie over zonne-energie, over het zonnepanelenproject en u kunt zelf vragen stellen over specifieke situaties. Onze adviseurs ter plekke helpen u graag. Via dakcheck.nl/stein kunt u vrijblijvend een maatwerkofferte aanvragen.