Actueel

Zonnepanelen en zonnecollectoren

Budget ISDE regeling verhoogd naar €100 miljoen, uitgebreid naar gemeenten en provincies

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft het budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor het kalenderjaar 2018 verhoogd tot 100 miljoen euro. Tevens kunnen gemeenten en provincies nu ook aanspraak maken op de regeling.

Met de ISDE regeling kunnen particulieren, zakelijke gebruikers en vanaf 2018 ook overheden een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

In 2017 is het budget voor de ISDE regeling 90 miljoen euro. Minister Wiebes schrijft in een kamerbrief dat de ontwikkelingen in 2016 en 2017 laten zien dat de bekendheid van de regeling nog steeds groeit. Hierdoor zullen steeds meer aanvragen worden ingediend. Recent onderzoek van Motivaction wees al uit dat 74% van de Nederlanders bereid is tot het plaatsen van een zonneboiler.

Wilt u weten of uw huis geschikt is voor een zonneboiler, en hoeveel u kunt besparen met een zonneboiler? Vul dan onderstaande dakcheck in en ontvang gratis en vrijblijvend advies op maat.

Doe de online Dakcheck