Actueel

De bevestiging van zonne-energie systemen op hellende daken

In samenwerking met vele actieve partijen binnen de markt voor zonne-energie, heeft branchevereniging Holland Solar de Dakreflector opgesteld. In dit boekje staat beschreven hoe men om moet gaan met hellende daken bij het bevestigen van zonnepanelen. De Dakreflector is bedoeld als een eerste aanzet om tot een uniforme ‘beoordelingsgrondslag voor de bevestiging van zonne-energie systemen op bestaande hellende daken’ te komen.

Met behulp van de Dakreflector kun je voorafgaand aan de installatie de toestand van de dakconstructie in kaart brengen en de risico’s omtrent de bevestiging van panelen op hellende daken inschatten.

Bij ongeveer 80% van de Nederlandse daken worden de panlatten bevestigd door middel van nagels aan de tengels. Hierdoor kan er volgens de Dakreflector geen hanghaak toegepast worden “tenzij er actie wordt ondernomen”. De beste oplossing hiervoor is de Smartline dakhaak van Van der Valk Solar Systems. Deze dakhaak wordt vastgeschroefd aan een geïmpregneerde houten lat op de tengels. Hierdoor is het systeem stormvast, is er een betere gewichtsverdeling en een grotere overspanning. Tevens voorkomt het panbreuk.

Van der Valk Solar Systems heeft al sinds 2013 een samenwerkingsverband met Volta Solar. Wij zien in Van der Valk de kernwaarden van Volta Solar terug: Prijs, kwaliteit, kennis en service.