Actueel

solaredge monitoringsplatform

Volta Solar registreert 7000ste installatie in SolarEdge

Voor al onze klanten met een Solaredge omvormer maken wij een monitoringsportal aan. Zo kunnen ze online en via een app de werking van hun zonnepanelensysteem bekijken. Vandaag hebben wij de 7000ste installatie met een Solaredge omvormer opgeleverd.

Een Solaredge omvormer heeft diverse voordelen ten opzichte van een traditionele string omvormer. Doordat de zonnepanelen individueel geregeld worden met een power optimizer haalt een Solaredge systeem meer opbrengst uit de zonnepanelen en geeft meer inzicht in de werking per paneel. De power optimizers beschermen tevens de zonnepanelen door ze automatisch uit te schakelen bij hoge temperaturen of beschadigde kabels.

solaredge portal

Met de gratis software kun je gemakkelijk de opbrengst van je zonnepanelensysteem monitoren. Na oplevering van het systeem maken wij een monitoringsportal aan in de Solaredge software. Hier kan de klant met zijn eigen inloggegevens de werking van zijn systeem inzien, zoals de opbrengst per paneel per aangegeven periode.

Volta Solar heeft zelfs op basis van het Solaredge systeem een eigen ServiceGarantPlan ontwikkeld. Met de meetgegevens van Solaredge controleren wij de maandelijkse opbrengst aan de hand van een opbrengstberekening. Als in Solaredge blijkt dat een installatie niet presteert, krijgen wij automatisch een melding waardoor we snel een storingsanalyse kunnen uitvoeren en een afspraak inplannen. Klanten met een ServiceGarantPlan krijgen tevens een maandelijks rapport waar de werkelijke opbrengst wordt vergeleken met de verwachtte opbrengst uit onze offerte. Bekijk hier alle voordelen van het ServiceGarantPlan.